Wat kan een koude, frisse douche toch heerlijk zijn, na een warme, zweterige dag.
 


frisse druppels koel water

frisse druppels koel water

De eerste aantal druppels glijden over je haar zonder je hoofdhuid te raken, maar na een vijftal seconden begint het door te sijpelen en langzaam koel je helemaal af. Je hoofd omhoog, lekker wat in je mond laten sijpelen … krrrrrrrrrrrr… sputter sputter… achchch… dat smaakt naar CHLOOR – en nog wat andere chemicaliën. Bevind me toch niet in NL. Het water dat onze kranen uitkomt is niet direct drinkbaar. Gelukkig is een eenvoudig filter al snel een goed begin.

Wat kan het ook verfrissend zijn om na een drukke week (of begin van een nieuwe week) een praatje of boodschap te horen die bemoedigd, prikkelt en zonder filter ingenomen kan worden. Hier zijn er voor de meeste mensen toch echt wel filters nodig, grote, kleine, typen en soorten, anders smaakt het niet goed.

Eenvoudig waterfilter

Eenvoudig waterfilter

Het Woord gelijk uit ‘de kraan’ drinken, zonder een vertaling…dat lijkt zo gewoon. Ook wij horen hier Engels, Maleis, Chinees…en na wat vertaling en interpretatie krijgen we een deel van de boodschap binnen.

Zo waren we laatst bij een heel bijzonder en emotioneel feest: na dertig jaar kon men elk woord van Het Woord toch zich nemen, direct in het hart. Mensen die zoveel jaren zich toegewijd hebben aan het maken van een ‘waterzuiveringsinstallatie’ waar het ‘water’ precies is wat deze mensen nodig hebben.

Ja, wat een zegen.

Ook beschikbaar in / Also available in: Engels